Thomas Kristensen Photography

Et helt nyt liv, Helene

Et helt nyt liv! *

Hvis der var nogen, der for bare 1 år siden havde spurgt mig, om jeg nogensinde ville sætte mine ben i et fitness center, havde jeg grint af dem. Det kunne jeg aldrig finde på!

Jeg er 30 år gammel, gift og mor til tvillinger på 3 år.

Da jeg var 18 år, var jeg lige på kanten til at være undervægtig, og så vågnede jeg en morgen og havde taget 20 kg på over natten. Sådan følte jeg det i hvert fald. Jeg var godt klar over, at jeg måtte gøre noget, for sådan havde jeg jo ikke lyst til at se ud. Og jeg tror næsten, at jeg har prøvet alt lige fra sultekure til slankepiller. Meget af det hjalp. Bare ikke ret længe af gangen, for man falder jo hurtigt tilbage i samme spor.

Gennem 20’erne gik min vægt op og ned som en elevator – mest op! Hver gang jeg havde tabt 10 kg, endte jeg med at tage 12 kg på igen.

Jeg prøvede at holde facaden. Der var ingen der måtte vide, at det var et problem for mig, for der var ingen der skulle have ondt af mig.

I marts 2010 mødte jeg Lone, som fortalte mig, hvordan hun smed 40 kg med hjælp fra en personlig træner. Jeg blev meget grebet af hendes historie, og skyndte mig hjem for at undersøge mulighederne. Jeg var dog stadig ikke overbevist, da det var meget grænseoverskridende for mig, at skulle tale med en vildt fremmed om mit vægtproblem – og så i et af de der skrækkelige fitness centre!

Men Lone holdt fast i mig, og inden jeg nåede at se mig om, sad jeg med telefonen i hånden og havde ringet til SATS og lavet en aftale med personlig træner Benny Mattsson.

Ved det første møde snakkede vi om, hvad mit mål med træningen skulle være, arbejdsforhold og kostvaner osv. Mit mål var sådan set bare at jeg skulle tabe 20 kg uden at lave alt for meget om i mit liv. Det kunne jeg ikke rigtig sige til Benny, man skal jo lyde bare lidt engageret. Men jeg vidste, at det ikke ville blive let, da jeg pga. hypermobile led og en gammel håndboldskade i håndleddet, hverken måtte eller kunne noget som helst, der belastede mine led. Det var jo, hvad jeg havde fået at vide i 15 år!

Den myte fik Benny dog hurtigt aflivet!

Jeg har siden starten af april haft en træningstime med Benny om ugen. Derudover har jeg selv trænet 2-3 gange om ugen.

I starten var det utrolig svært at stå med de der næsten pinligt små håndvægte, og se på den der flodhest der stod overfor mig i spejlet. Men hurtigt opdagede jeg, at der var andre der lignede mig, og hvis flodhesten skulle forsvinde, måtte jeg jo tage kampen op.

Det første Benny lærte mig var, at der ikke er noget, der er hårdt. Der er noget, der er sjovt og der er noget, der er meget sjovt. Og jeg har virkelig haft det sjovt! 😉

Selv om jeg kunne mærke på mit tøj, at det blev for stort, gik der lang tid før jeg selv kunne se det i spejlet. Jeg forstod ikke folks kommentarer, for der var jo ikke sket noget, selvom vægten og tøjet sagde noget andet.

Jeg fik en del skader, og det har været meget svært for mig at acceptere, at den slags kommer, når man presser en fuldstændig utrænet krop så meget som jeg har gjort. Men set i bakspejlet, har det gjort, at jeg har haft rig mulighed for at se, hvilken belastning kroppen kan klare, og at jeg ind imellem er nødt til at bruge hjernen, selv om det kræver tålmodighed.

En anden ting jeg hurtigt opdagede var, at der var nogle ting i min ”bagage”, som jeg var nødt til at rippe op i, for at kunne nå mit mål. Det har bestemt ikke været nemt, men også i den retning har Benny været en stor støtte.

Nu sidder jeg her 8 mdr. efter som et helt nyt menneske.

Trods hypermobile led løber jeg, løfter håndvægte, vægtstænger og kaster med kettlebells.

Trods en gammel håndboldskade i håndleddet bokser jeg, og armstrækkere er heller ikke noget problem.

Da jeg startede i april var jeg 29 år, og bare tanken om, at jeg gik imod 30’erne var et stort traume for mig. Men dagen kom alligevel, og jeg overlevede. Nu kan jeg uden problemer sige, at jeg er 30 år, og selvom jeg ind imellem tænker på, hvor 20’erne blev af, så har jeg aldrig haft det så godt, som jeg har nu!

Jeg har altid lidt af vinterdepression, og har i mange år siddet klistret til min lysterapi lampe hver dag fra starten af oktober til sidst i marts. Nu sidder jeg her tæt på jul, og har ikke haft brug for den en eneste gang!

Træningen med Benny har givet mig et helt nyt liv. Jeg er både fysisk og psykisk blevet en meget stærkere person. Og i dag er der intet der kan holde mig væk fra SATS! Jeg er blevet dybt afhængig af min træning, og jeg er ikke i tvivl om, at mit vægttab holder i denne omgang. Men jeg havde aldrig klaret det uden Benny!

Jeg har næsten nået mit mål. Men vægttabet er ikke længere mit primære mål – det er bare en bonus.

Helene

* Der er ikke garanti for bestemte resultater og resultaterne kan variere.