Thomas Kristensen Photography

30 kilo på 10 måneder, Kåre Broberg

Navn: Kåre

Vægttab: 30 kg *

Træner: Benny Mattsson

Min kamp mod kiloene

Jeg er en mand på nu 41 år, som har kæmpet med en overvægt der har taget til år for år, så jeg til sidst vejede 124,5 kg. Det er for meget til kun 180 cm.

Vægten betød at jeg måtte sidde ned når jeg skulle binde mine snørebånd, at jeg altid tog elevatoren i stedet for trappen, da selv få etager, ad trapper var som at bestige Mounteverest, med åndedrætsbesvær og svedpletter på trøjen til følge.

Jeg har tidligere startet i motionscentre med henblik på at eliminere min overvægt, i alt 3 gange før. Det typiske forløb var at jeg gik til den i 1 – 3 mdr. hvor efter jeg stoppede p.g.a. skader eller mistet motivation. Det fjerde forsøg blev i SATS Hvidovre, her gav jeg den vanen tro, en over nakken i en måneds tid uden de store fremskridt. Her fik min kone og jeg ved et tilfælde et møde med en personlig træner, han hed Benny og han kunne fortælle os en masse kloge ting og tilbyde 3 timers personlig træning til en fordelagtig pris. Jeg behøvede slet ikke tænke over tilbuddet, for jeg havde en hel liste af ”gode” argumenter for at det var fuldstændig unødvendigt og desuden vidste jeg næsten alt om træning. Så jeg sagde ”nej tak” hvortil min kone sagde ”JO DET GØR VI” og sådan blev det.

I løbet af blot få timer med Benny’s vejledning fandt jeg ud af hvor lidt jeg vidste om korrekt træning, der blev sat ord og forklaring på hvorfor øvelserne skulle udføres på en speciel måde, nemlig den rigtige måde og jeg kunne med det samme mærke en kæmpe forskel. Små ændringer på udførelsen betyder forskellen mellem at nedbryde og opbygge kroppen ganske simpelt!

Det betyder jo bestemt ikke at det har været let, jeg har flere gange måtte afbryde træningen for at rende på toilettet for at kaste op, det var dog kun i starten hvor min form var lidt dårligere end elendig, men jeg mærkede hurtigt fremskridt hvilket gav mig blod på tanden, Benny gav mig i øvrigt også en kostplan, jeg har tidligere prøvet kostplaner og de fleste kendte piller og pulverkure, men denne kostplan var nem at følge og virkede ikke som et stort indgreb den sørgede blandt andet for at jeg fik et stabilt blodsukker og deraf et større energi overskud.

Jeg har nu trænet med Benny I 10 mdr. fast en gang om ugen samt 2 gange alene pr. uge. Da jeg startede kunne jeg ikke løbe 20 meter, nu træner jeg til eremitage løbet 2011 med stor fornøjelse. Jeg har tabt 30 kg. Og fået et par kilo ekstra muskelmasse. Benny har formået at holde min interesse ved konstant at introducere nye træningsmetoder og teknikker så det aldrig er blevet kedeligt. Jeg har fået et helt andet energiniveau og et langt bedre humør. Jeg er oven i købet kommet af med nogle gener fra jævnlig hovedpine og smerter fra en gammel rygskade. Jeg mangler stadig ca. 10 kg. Og jeg er ikke et sekund i tvivl om at jeg når mit mål, Benny har lært mig hvordan man skal håndtere den opgave.

Min konklusion må være at hvis man ønsker at tabe sig, komme i bedre form uden irriterende skader, så kan man selvfølgelig gøre noget selv men hvis det ikke har den ønskede effekt så er der hjælp at få. Jeg har selv en fortid som instruktør i en karate klub igennem 6 år. Så fysisk træning er ikke nyt for mig, men jeg blev selv overrasket over den store forskel og effekt ved at få en personlig træner, jeg kan kun give min stærkeste anbefaling og tak til Benny.

Hilsen Kåre Broberg

* Der er ikke garanti for bestemte resultater og resultaterne kan variere.

Kåre før

Kåre efter