Dansk akademi for kropsterapi

Bindevævsmassage

Bindevævsmassage er en behandlingsform der bruges til at fjerne affaldsstoffer i bindevævet, give bedre blodgennemstrømning, mindske cellulite (appelsinhud), fjerne væskeophobninger samt smerter i kroppen som man ellers ikke kan finde en årsag til.

Behandlingen er rettet mod det bløde bindevæv, altså det lag som er mellem huden og muskulaturen.

I dette lag gemmes der på affaldsstoffer, fedt og negative følelser. Dette skal udskilles kontinuerligt for at holde kroppen i balance.

Sker dette ikke kan det give symptomer som hovedpine, smerter i lænd/ryg, træthed, psykisk ubalance, en tung følelse i kroppen, dårligt kredsløb, cellulite (appelsinhud) og muskelspændinger.

Behandlingen udføres ved et dybt træk i huden og udføres enten med hænder/fingre eller med sugekopper. Behandlingen vil skabe varme og rødme i huden og dette vil give en øget blodgennemstrømning. Denne øgede blodgennemstrømning er med til at rense op i bindevævet og få udskilt affaldsstofferne. Det giver desuden en afslappethed i muskulaturen.

Efter behandlingen kan der være rødme i huden og der kan opstå blå mærker. De blå mærker skyldes at de porøse/dårlige blodkar (det helt fine hårkarnet også kaldet kapilærerne) springer. Kroppen vil herefter opbygge nye sunde blodkar og det pågældende område vil efterfølgende føles kropsvarmt, hvor i mod det inden behandlingen føltes som et koldt område på huden.

Træthed er helt almindeligt at føle efter en behandling. Dette skyldes at kroppen arbejder på at få udskilt affaldsstofferne og at man har fået slappet godt af under behandlingen.

Det er meget vigtigt at man drikker rigeligt med vand efter en behandling for at få skyllet affaldsstofferne ud. Hvis der ikke sker denne udrensning vil man kunne føle ubehag efterfølgende samt hovedpine.

Artikel om bindevævsmassage kan læses her.

Vi anbefaler behandling på 30 eller 60 min. pr. gang.

Det anbefales at få en behandling om ugen indtil det ønskede resultat.

Antallet af behandlinger afhænger af graden af cellulite. Klinikens erfaring er at allerede fra 2. behandling kan man se forbedring i huden.

Billederne herunder er fra en klinikkens klienter.

Der er givet i alt 5 behandlinger. Der er ikke givet nogle vejledning i ændring af kost, træning eller livsstil. Den eneste ændring klienten har foretaget, er mindre indtag af sukker. Dette er udelukkende sket som en sideeffekt af behandlingen, da klientens sukkertrang forsvandt allerede efter den første behandling.

Udover ændring i hudens struktur til mere glat, er huden nu krops varm i alle områder og huden har sin naturlige fugtighed. Det er ikke længere nødvendigt at give benene creme hver dag.

Før behandling

IMAG0306

Efter 3 behandlinger

IMAG0349 IMAG0346

Efter 5 behandlinger

IMAG0373

 

NB! Vores behandlinger og vejledninger må ikke træde i stedet for lægeordineret medicin, rådgivning og behandling.

Vi skal henvise syge personer og personer med alvorlige sports og arbejdsskader, til relevante behandlere inden for det etablerede sundhedsvæsen.